Beroemde patiŽnten

Er zijn nogal wat beroemdheden die zich homeopathisch hebben laten behandelen. Ze komen daar niet allemaal even gemakkelijk voor uit. Sommigen verzwijgen het of ontkennen het effect.
Ik noem dat het MBOE-fenomeen: Miskend Bewijs Ontkend Effect.
zie ook onder Discussie: Het onmogelijke feit, klik hier

Dana Ullman beschrijft in zijn boek ‘The homeopathic revolution’ tientallen beroemdheden die zich homeopathisch lieten behandelen, Beethoven, Shumann, van Gogh, George Harrisson, Lincoln, Florence Nightingale en vele anderen.

retrieveFile

Hij beschrijft ook MBOE patiŽnten.

Darwin liep op zijn beroemde reis met de Beagle in ArgentiniŽ een ziekte op waar hij meer dan 12 jaar last van had. Hij nam tijdens een behandeling door James Gully met sceptische tegenzin homeopathische middelen en kreeg een week later huiduitslag samen met een dramatische verbetering van zijn klachten. In de homeopathische methode staat dat bekend als de wet van Hering: De genezing gaat van binnen naar buiten. Darwin echter verzweeg de homeopathische behandeling†om zijn reputatie niet te schaden. Zijn biografen kijken hem braaf naar de ogen en schrijven de verbetering toe aan hydrotherapie.†

Nog steeds geven velen in navolging van Descartes hun denken voorrang boven de directe ervaring: Ik denk, dus ik ben.

Wij herkennen daarin het MBOE-fenomeen.†

Stuur mij een email:†fd@quodnatura.info † © Fernand Debats 2022